Hoone energiatõhusus sõltub terviklahendusest – lisaks konstruktsioonide soojajuhtivusele on oluline maja arhitektuuriline lahendus ja paiknemine krundil ilmakaarte suhtes, kütte- ja ventilatsioonisüsteem, soojapidavad aknad-uksed, maja õhutihedus ja ehituskvaliteet. Kõiki neid tegureid arvestades on võimalik ka palkmaja ehitada energiatõhusalt ja väikese kütteenergiavajadusega. Timbeco poolt koos uurimisasutustega läbiviidud arvutused ühe konkreetse meie ehitatud palkmaja puhul tõestavad, et palkmaja kütteenergia vajadus jääb vahemikku 60 -75 kw/m2 kohta. Olenevalt valitud küttesüsteemist ning muust elektritarbimisest jääb palkmaja energiaklassilt A kuni D energiaklassi vahemikku.

Timbeco palkmajade õhutihedus on väga hea ning tulemus on ligikaudu kaks korda parem kui kehtivad nõuded. Koos uurimisasutustega läbiviidud rõhutest andis Timbeco palkmaja õhulekke arvuks 2,23 m3/hm2 ning õhuvahetusarvuks (n50) 1,735 1/h.

Enam ei pea paika müüt, et palkmaja ei hoia sooja ja laseb õhku läbi. Timbeco palkmajad vastavad kehtivatele energia – ja õhupidavusnõuetele. Kaasaegne tehnoloogia, materjalid ja Timbeco arendusosakonna poolt konstruktsioonisõlmede põhjalik läbimõeldus võimaldavad ka palkmaja ehitada soojapidavana ja õhutihedana.

Posted by Timbeco

Leave a reply

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga